Která univerzita v Nizozemsku je pro mě ta pravá?

4. 12. 2022
Která univerzita v Nizozemsku je pro mě ta pravá?

Pokud stále přemýšlíte, jakou zahraniční školu zvolit pro svá budoucí studia, připravili jsme pro vás krátký seznam těch nejlepších univerzit Nizozemska. Výhodou holandských škol je velký důraz na využití znalostí v praxi a ze široké nabídky oborů v angličtině si vybere skutečně každý.


University of Amsterdam

Škola v hlavním městě Amsterdamu je třetí nejstarší v celé zemi. Zároveň je University of Amsterdam hodnocena jako nejlepší univerzita v Nizozemsku a jedna z nejkvalitnějších i v celosvětovém měřítku. Je rozčleněná do 7 fakult: humanitní, sociální a behaviorální vědy, právo, ekonomie, lékařství a zubní lékařství, přírodní vědy. Ze široké škály studijních programů vyučovaných v angličtině si dnes vybere každý. Samozřejmostí je i množství jazykových kurzů a to jak v angličtině, tak i v nizozemštině.


University of Groningen

Groningenská univerzita zahájila své působení již v roku 1614. Na 9 fakultách nabízí studijní programy v oblasti techniky, práva, ekonomiky a podnikání, humanitních, sociálních, přírodních či prostorových věd a v neposlední řadě také věd o živé přírodě. Každá fakulta nabízí bakalářské, magisterské, doktorské a výměnné programy. University od Groningen navštěvuje přes 27 000 studentů a je zařazena do top trojky výzkumných univerzit Evropy v oblasti chemie, ekologie, materiálových věd a astronomie.

 


Utrecht University

Univerzita v Utrechtu se řadí mezi nejstarší školy v zemi a největší v Evropě. Patří mezi nejlepší školy i v celosvětovém hledisku. Působí již od roku 1636 a dnes ji navštěvuje kolem 29 000 studentů. Utrecht University  je tvořena ze 7 fakult: lékařství, veterinární lékařství, přírodní či zeměpisné vědy, humanitní studia, sociální vědy, ekonomie a právo. Zároveň škola nabízí nejširší škálu anglicky vyučovaných programů v celém Nizozemsku.


Delft University of Technology

TU Delft je největší a nejstarší veřejnoprávní technická univerzita v Nizozemsku. Na 8 fakultách studuje přes 16 000 žáků, kteří rovněž navštěvují širokou řadu výzkumných ústavů. Škola se stala členem spousty univerzitních sdružení, ze kterých můžeme jmenovat Cesaer, Unitech, Idea League či 3TU.


Další výběr univerzit v Nizozemsku

Jestli se zaměřujete spíše na praktické využití znalostí, rozhodně se podívejte na stránky Breda University of Applied Sciences či Saxion University of Applied Sciences.

Na uplatnění studentů v zaměstnání nejvíce dbají Avans University of Applied Sciences, NHL Stenden University of Applied Sciences The Hague University of Applied Sciences.

Jestliže máte speciální požadavky a hledáte ojedinělé obory, rozhodně zabrouzdejte na stránky ZUYD University of Applied Sciences, Vrije University nebo Fontys University of Applied Sciences.


Máte nějaké dotazy ohledně studia v Nizozemsku? Napište nám na naší stránce!

Napište nám

Milí přátelé vzdělávání, zejména toho zahraničního, pokud máte jakékoli otázky, nebo si s námi prostě chcete popovídat, určitě se nám ozvěte. Rádi o vás uslyšíme.


Jsme registrované centrum UCAS

    Odesláním formuláře souhlasím se zpracováním osobních údajů.

    Jsme registrované centrum UCAS